Red, rad, pare

Etikete štite brend! A i lepe su :)

Moja priča sa izradom etiketa za bebi opremu trajala je bespotrebno dugo, ali je završila na najbolji mogući način.

fb cover ok

Najpre sam mozgala šta uopšte hoću i već prva pretraga na internetu me bacila u očaj. Do tada nisam ni razmišljala o tome da postoje ušivne, našivne, vezene, štampane, manje veće, sečene ili u kolutovima…

Kao i uvek kad upoznajem nešto novo otvori se ceo univerzum mogućnosti i teško je doneti pravi izbor.

Pošto se nikada ne “petljam” u tuđi posao lepo sam pitala razne ljude koji se time bave šta mi je činiti. Normalna pitanja. Ako hoću tu i tu veličinu, štampanu i laserski sečenu, komada toliko i toliko – koliko će to da me košta i kad će da bude gotovo!

Poslovna kultura – sedi jedan!

Pitanje normalno za mene, pošto i u pekari pitam pošto kifla. Ipak, neslavno je završilo.

Kao prvo, troje od petoro kojima sam poslala pitanje – nisu mi ni odgovorili. Prvi odgovor mi je stigao posle pet dana!!! Pa sam dobila nesuvisli odgovor bez krajnje cene, kreativnost bez opravdanja i optužbu da sam potrošila tuđe vreme. Posle pet dana ćutanja? Pa valjda i moje vreme ima vrednost.

Šta mi smeta? Možeš da budeš zauzet ne znam koliko, ali moraš, jednostavno moraš da odgovoriš čim vidiš poruku! Niko, pa ni ja, ne očekuje da njegovo bude završeno odmah i sad, ali odgovoriš na upit svakako.

Ako naprimer hoću da sašijem haljinu i pitam može li da se odradi kroj koji želim, koliko košta i kad mogu da je dobijem, pravi odgovor je – može, koštaće otprilike toliko, ali mogu da vas primim u novembru sledeće godine. Poštujem.

Ignorisanje poruke zbog tobožnje zauzetosti ne poštujem.

Toliko o tri od mojih pet upita raznim dizajnerima i štamparima.

Zlatni primer poslovanja

Na druga dva upita sam dobila odgovor odmah. Jedan nije mogao da mi pomogne iz opravdanih razloga, što me nije razočaralo  jer sam već bila stupila u kontakt sa vlasnikom firme Ada etikete tj. Elastic Trade.

Odlična firma sa dobranim stažom u poslu koja primenjuje vlastite inovacije u radu. Savršeni. A čim čujete nasmejani glas vlasnika Arpada Salaja već možete da budete sigurni da će sve biti u redu 🙂

On mi je kao iz rukava dao sve potrebne informacije, odmah nudi i gratis dva tabaka što nisam ni očekivala, a meni je ostalo samo da mu dostavim pripremu za štampu.

Poslala sam mu tri predloga i to obične JPEG fotke, kad stiže mejl – etikete su gotove, pošaljite adresu na koju da ih dostavimo! Kad me šlog nije strefio 🙂

Zovem čoveka da pitam kako je odštampao etikete a da nije ni sačekao fajlove, a on se smeje. To morate da čujete, tu radost u glasu, kao da je jučer počeo da radi pa je presrećan zbog svake nove porudžbine.

Kaže Arpad: ” To je iznenađenje, ako vam kažem neće biti iznenađenje! Toliko su nam se svideli dizajni, da smo odlučili odmah da ih odštampamo! Svi u štampariji su bili srećni!”

etiket2 iseceno

Ti ljudi su sami napravili fajlove za štampu, hvala im od srca! Dobila sam dve vrste!

etiketa isecena

I šta još reći! Pogledajte etikete pa procenite sami, prelepe su, boje su izvanredno urađene, cena više nego dobra a osmeh ide pride. Obavezno posetite sajt Ada tiket i saznaćete sve što treba.

Hvala Arpad, na odlično obavljenom poslu i osmehu!

I hvala mojoj Arizona Dream na kreativnosti 🙂

 

 

 

3 thoughts on “Etikete štite brend! A i lepe su :)

    1. Pozovite ih pa cete se dogovoriti. Cena ovisi o tome kolike dimenzije zelite, o broju komada i slicno. Mene je 550 komada kostalo oko 1600 dinara + ptt troskovi
      ako vam to nesto govori u dimenziji 2×5 cm.

      Like

Comments are closed.